Самир Ханданович вече официално напусна Интер след 11 години служба и на раздяла написа прочувствено послание към клуба и неговите фенове. Нерадзурите обявиха вчера, че 39-годишният словенски сдтраж напуска клуба това лято, което им позволява да продължат напред към новите си вратарски цели – Ян Зомер и Анатолий Трубин.

Ханданович се присъедини към Интер през лятото на 2012 г. от Удинезе в сделка на стойност около 15 милиона евро. Той изигра 455 мача във всички състезания за клуба, помагайки им да спечелят Скудетото, две Купа на Италия и две Суперкупи на Италия. Използвайки страницата си в Instagram, Ханданович си спомни за своите 11 години в Интер и благодари на всички, които са работили с него и са го подкрепяли през това време.

„След 11 години не знам дали мога да опиша всичко... Ще опитам, защото съм огорчен и тъжен, но в същото време щастлив, че успях да сбъдна една мечта толкова дълго. Ще ми липсва Интер, стадион Сан Сиро, феновете и тази тръпка, когато стадионът дава. Те ви учат и оставят своя отпечатък, обясняват какво е страст и смелост и защо трябва да се жертвате всеки ден, за да изпитате определени емоции"

„Толкова много спечелени битки и загубени предизвикателства, разочарования и радост. Да бъда себе си има значение за мен повече от всичко в нашия свят (имам предвид футбола) на лицемери, опитах се да бъда мъж, преди да стана футболист. Благодаря на всички. Спътниците от толкова много години при нерадзурите, треньори, персонал, лекари, физиотерапевти, складови работници, всички сътрудници, президенти и треньори от тези години, които са били толкова различни, че съм живял по толкова дълбок начин и с такова силно чувство за принадлежност, което не можех да си представя преди".

„Бих искал да благодаря на съблекалнята, където печелехпме мачове, където губехме, и отпразнувахме тези, които спечелихме, въпреки че мнозина никога няма да разберат...

„Бих искал да посветя специални благодарности на Curva Nord. В допълнение към любовта към тези цветове, ние бяхме обединени от директния, практичен, честен и последователен начин да виждаме футбола, който не е на думи и бърборене. Отношението. Защото винаги съм имал ясното съзнание за разликата и различното уважение, което заслужават онези, които плащат, за да съдят и коментират, дори и да грешат, и тези, на които им се плаща да го правят, по различните възможни начини.

„Колко съм горд, че носих тази фланелка и тази лента. Изпитах тази привилегия, като винаги давах най-доброто от себе си. Ще се опитам да играя още няколко години, това е сбогом, но винаги ще остана един от вас. Благодаря ви."

В своите 455 мача за Интер Ханданович запази 166 сухи мрежи и допусна 471 гола. Той беше изгонен три пъти и получи 22 жълти картона.