Купата на Италия вече има своя жребий до финала. Надпреварата навлиза в решаващата си фаза още в средата на август и пътя на всеки от тимовете до финала вече е ясен. Осемте най-силни отбора в първенството на Серия А, които финишираха на първите 8 места в таблицата се включват в надпреварата по-късно - на осминафиналите или чак през декември.

В едната част на схемата има вероятност да видим сблъсъци като Наполи - Ювентус и Рома - Лацио още на четвъртфиналите. Това са четирите поставени тима от този поток. В другата част пък са двата милански гранда, които могат да се срещнат чак на полуфиналите. Там са още Аталанта и Фиорентина.

Финалът на надпреварата е на 15 май 2024 г. в Рим на стадион "Олимпико".

Началото е още на 6 август, когато се срещат тимове от Серия С и Серия Б в предварителен кръг. Там са мачовете Чезена - Виртус Ентела, Катандзаро - Фоджа, Реджана - Пескара и ФералпиСало - Виченца. Чак на 14 август се включват и тимове от Серия А. Ето и техните съперници:

Болоня - Чезена/Виртус Ентела, Верона - Асколи, Лече - Комо, Сасуоло - Козенца, Каляри - Палермо, Удинезе - Катандзаро/Фоджа, Монца - Реджана/Пескара, Дженоа - Модена, Емполи - Читадела, Салернитана - Тернана, Фрозиньоне - Пиза, Торино - ФералпиСало/Виченца