Интер продава втори вратар във Висшата лига това лято. След като Андре Онана премина в Манчестър Юнайтед, усега Йонуц Андрей Раду е завършил медицинските си прегледи в Борнемут, преди да премине под наем с опция за закупуване за 8 милиона евро. Румънският страж стана печално известен за феновете на нерадзурите след като преди 2 сезона коства титлата на Интер. Той игра титуляр в един мач срещу Болоня и подари гол на противника, с който нерадзурите изпуснаха титлата.

Според Фабрицио Романо, 26-годишният футболист е завършил медицинските си прегледи в тима от Висшата лига в сряда вечерта и е готов да завърши сделката. Интер вече се раздели със Самир Ханданович в края на договора му на 30 юни и продаде Андре Онана на Манчестър Юнайтед за 55 милиона евро, включително добавки.

Раду прекара миналия сезон под наем в Кремонезе и Оксер, като изигра 10 мача за гриджоросите и 17 с отбора от Лига 1. Раду дебютира с националния отбор на Румъния през 2022 г. и има четири международни мача на свое име. Договорът му с Интер изтича през юни 2025 г.