Сагата с вратарите на Интер може най-накрая да приключи, тъй като докато Шахтьор Донецк блокира Анатолий Трубин, се съобщава, че Байерн Мюнхен ще продаде Ян Зомер за сума под 6 млн. евро. Нерадзурите в момента са на предсезонното си турне в Япония без нито един вратар, тъй като Андре Онана беше продаден на Манчестър Юнайтед, Самир Ханданович беше освободен от договора си, а Йонуц Раду беше даден под наем на Борнемут.

Днес Sky Sport Германия твърди, че Байерн Мюнхен е постигнал основно устно споразумение с Интер да продаде Зомер за малко под 6 милиона евро. Италианските им колеги от Sky Sport обяви, че сумата е по-близо до 4 милиона евро плюс бонуси, което е огромна отстъпка от исканата цена от 6-7 милиона евро.

Байерн също вече намери заместник на швейцарския национал в лицето на човека от Брентфорд Дейвид Рая. Междувременно има и намек, че Зомер ще бъде първият избор в Интер, а не Трубин, защото Шахтьор Донецк даде на младия вратар фланелката с номер 1. Той навършва 22 следващата седмица и изглежда по-склонен да подпише нов договор с украинския клуб.