Sportitalia твърди, че Интер е договорил сделка с Удинезе за полузащитника Лазар Самарджич, като плаща 25 милиона евро плюс играч от младежкия отбор. Нерадзурите изпреварват Милан, Наполи и Ювентус, които също имаха интерес към халфа. Според телевизионния канал двата клуба са си стиснали ръцете за трансфера и ще го осъществят през следващите няколко дни заедно с медицински тестове.

Освен 25 милиона евро Интер ще прати в Удине 20-годишния полузащитник Джовани Фабиан, който прекара миналия сезон под наем в Реджина в Серия Б. Може да има и клауза за обратно изкупуване за Фабиан.Междувременно Sky Sport Italia настоява, че е имало само оферта на стойност 15 милиона евро плюс Фабиан и преговорите продължават.

Самарджич направи голям фурор в Серия А и 21-годишният футболист процъфтя през миналия сезон с пет гола и четири асистенции в 37 мача. Той е роден и израснал в Германия, но играе своя международен футбол за Сърбия и вече има два мача за националния тим. Удинезе плати 3 милиона евро, за да го привлече от РБ Лайпциг през лятото на 2021 г.