Националът Никола Илиев ще играе под наем в ЦСКА 1948 в следващата една година. Силният човек в клуба, който играе мачовете си в Бистрица, Цветомир Найденов приветства новото си попълнение с традиционното "Успех, Майсторе!";, допълнено със снимка на Илиев в момент, в който се радва след гол за младежите на Интер (Милано).

С формацията Примавера (младежи до 20 години) на Интер той печели шампионската титла на страната за възрастта, а също така играе и в младежката Шампионска лига на УЕФА. Той пристигна в Интер на 1-и септември 2020-а година, но все още няма официален мач за мъжкия тим на клуба. За сметка на това е национал в мъжкия отбор на България, където е записал 8 срещи. За юношите на България до 19 години е вкарал 3 гола в 14 срещи. Неговата любима позиция е като втори нападател или атакуващ полузащитник, но също така може да играе без проблеми на крилото, а често е използван и на върха на атаката.

Никола Илиев е роден в Русе през 2004-а година, но след участие на турнир с детския отбор на Аристон е забелязан и взет в школата на Ботев (Пловдив). Именно там прави и най-големия скок в развитието си преди да бъде продаден на италианския Интер (Милано). Актуалният му договор с нерадзурите е до юни 2025-а година, като по този начин те спокойно могат да го преотстъпят за 12 месеца.