Очаква се нападателят на Уест Хям Джанлука Скамака да отлети за Италия днес, за да премине медицински прегледи и да завърши трансфера си в Аталанта. Според "Гадзета дело спорт" бергамаските са изпреварили Интер, който отправи 2 оферти за италианския национал. Последното предложение на тима от Милано бе 24 млн. евро плюс още 4 като бонуси. Уест Хям обаче искаше поне 30 млн. евро, за да продаде нападателя.

Така Аталанта постигна сделката с Уест Хем за бившия играч на Сасуоло на обща стойност 30 милиона евро, съставена от 25 милиона евро плюс 5 милиона евро добавки. Ла Деа, който вече използва парите от предстоящото преминаване на Размус Хойлунд в Манчестър Юнайтед, изпревари не само Интер, но и Рома, който също се интересуваше.

Фабрицио Романо съобщи в събота сутринта, че Скамака е резервиран за медицински прегледи в Италия и се очаква да отлети за Бергамо по-късно днес. Романо също подчертава, че Уест Хем ще има право на 10% клауза при бъдеща продажба. Скамака изкара само един сезон в Лондон, след трансфера за 36 млн. от Сасуоло миналото лято.

Междувременно се съобщава също, че Аталанта има споразумение с Милан за Чарлз Де Кетелаере, който се очаква да се присъедини под наем срещу такса от 3 милиона евро с опция да направи трансфера постоянен за още 23 милиона евро в края на сезона.