Както се очакваше, Интер и Удинезе финализираха подробностите за покупката на Лазар Самарджич за 15 милиона евро. В посока Удине заминава младока Джовани Фабиан, като клаузата за обратно изкупуване също е договорена. Сделката на практика беше сключена преди повече от седмица,  но двата клуба уточниха последните подробности снощи.

Интер ще плати 15 милиона евро и ще предаде полузащитника на младежкия отбор Фабиан, което прави стойността на сделката общо 25 милиона евро. Има клауза за обратно изкупуване, която позволява на нерадзурите да върнат Фабиан на "Сан Сиро" за не по-малко от 12 милиона евро, ако бъде активирана през 2024 г., иили 15 милиона евро през 2025 г.

Самарджич и Фабиан са се разбрали за личните си условия и трябва да преминат медицински прегледи в понеделник. 21-годишният сръбски национал вече има два мача за страната си и впечатли последния сезон в Серия А, като отбеляза пет гола и направи четири асистенции в 37 участия в Серия А. Самарджич също беше свързван с Наполи и Милан, преди Интер да сключи сделката.