Вратарят на Байерн Мюнхен Ян Зомер пристигна в Милано тази вечер, за да финализира трансфера си в Интер. Стражът бе сниман на летището в Милано, като според "Гадзета дело спорт" медицинските му изследвания са насрочени за утре. Зомер ще премине от баварците при нерадзурите в сделка за 6 млн. евро.

Стражът трябва да бъде титуляр на вратата на Интер през идния сезон, след като трима вратари напуснаха клуба това лято. Капитанът Самир Ханданович бе освободен, след като контракта му изтече. Андре Онана бе продаден на Манчестър Юнайтед, а ветерана Кордас също си тръгна.

В последните контроли на вратата на Интер бе младока Станкович - син на бившия халф Деян Станкович. Сега обаче Зомер ще поеме позицията. Той пристигна с частен полет от Мюнхен и кацна в Милано около 19,00 ч. българско време. Дори бе очакван от неколцина тифози на Интер на летището Линате.

След като мине прегледи утре швейцареца ще бъде представен официално като нов играч на Интер. Преговорите с Байерн протекоха дълго, но накрая Интер плати сумата за разтрогване на договора - 6 млн.