Тази вечер има сензационни съобщения, че трансферът на Лазар Самарджич в Интер е пред провал след сериозна намеса на бащата на футболиста, който е и негов мениджър. Освен това Уест Хям изведнъж показа сериозен интерес към халфа на Удинезе и сръбдки национал. Сделката трябваше да бъде завършена вчера, след като Самарджич премина медицински изследвания, както и Джовани Фабиан, който отиде в обратната посока.

То обаче беше отложено поради дискусия относно плащанията на комисионни, поискани от неговия агент. Днес бащата и антуражът на Самарджич посетиха централата на Интер за разговори и FCInter1908.it твърди, че срещата е минала много зле.

Вместо да изясни окончателните подробности, от Интер се ядосаха, че представителите на Самарджич внезапно промениха исканията си и предупредиха, че са готови да отменят цялата сделка. Това идва само часове след публикации в Daily Mail, че Уест Хям Юнайтед гледа към Самарджич като наследник на Лукас Пакета, ако бъде продаден на Манчестър Сити.

Sportitalia и Sky Sport Italia предупреждават, че Интер не харесва интересите на Уест Хям да се използват за увеличаване на исканията и няма да се откаже от съществуващата сделка. Споразумението, което Интер сключи, беше за 15 милиона евро в брой плюс полузащитника Фабиан за обща оценка от 25 милиона евро.

Те ще запазят клауза за обратно изкупуване на Фабиан е на стойност 12 милиона евро през 2024 г. и 15 милиона евро през 2025 г.