Интер записа второ победа в серия А. "Нерадзурите" победиха 2:0 Каляри като гости в кръг II от италианското първенство.

Така Интер продължава да бъде 100-процентов в първенството. Само Наполи и градският съперник Милан не са допуснали грешка от началото на сезона.

Дензъл Дъмфрис откри резултата в 21-вата минута тази вечер. Лаутаро Мартинес направи 2:0 след 30 мин игра.



Срещата стартира на бързи обороти. Атаки и към двете врати не липсваха в първите минути, но така и не се стигна до нещо по-сериозно.

В 14-ата мин Интер тресна гредата. Удар на Лаутаро разклати страничния стълб на вратаря на домакините Борис Радунович.

След втората си по-добра атака "нерадзурите" откриха. В 21-ата мин. Маркюс Тюрам проби отдясно и подаде към Дензъл Дъмфрис. Нидерландският футболист бутна топката и с хубав удар по земята я прати в мрежата на Каляри.

Интер удари за втори път след само 9 мин. Федерико Димарко напредна по лявото крило. Италианецът пусна хитър пас към Лаутаро Мартинес, който бе фронтално срещу вратата. Световният шампион с Аржентина от миналата година не се поколеба, пое и със следващото си докосване прониза отново сардинци.

Това е трети гол за Лаутаро от началото на сезона.

Към края на първата част лидерът на Каляри - Леонардо Паволети, бе заменен принудително. Капитанът на тима получи травма и не успя да продължи срещата.

След добрия аванс Интер леко отпусна темпото. Това позволи на домакините да стигнат все пак до първи точен удар към вратата Зомер. Шутът на Томазо Ауджело обаче не затрудни по никакъв начин новия страж на "нерадзурите".

Каляри пробва какво ли не, но така и тимът на Клаудио Раниери не намираше пътя към вратата на Интер. За сметка на това пък Интер опитваше да вкара мача в приспивно темпо. Играчите на Симоне Индзаги разиграваха топката по целия терен, опитвайки се да уморят съперниците.

В 73-ата мин Зито Лувумбо бе съборен в наказателното поле на Интер. Играчът на Каляри веднага поиска дузпа, но главният съдия остана безмълвен.


4 мин преди края на редовното време греда спаси Каляри за втори път. Хакан Чалханоглу стреля от далеч по великолепен начин, но ударът му се отби в рамката на вратата.

В последните минути резервата Хуан Куадрадо се оказа на стрелкова позиция, но и двата му шута бяха неточни.

Минута преди края на редовното време пък дойде най-добрата възможност за Каляри. Резервата Пауло Аци не успя да вкара от непосредствена близост след като засече центриране на съотборник.

 

В следващия кръг за Интер предстои първия голям тест. Грандът от Милано приема коравия тим на Фиорентина.

Каляри - Интер 0:2

Голмайстори: 0:1 Дъмфрис (21) ; 0:2 Лаутаро (30)

Стартови състави:

КАЛЯРИ: Радунович; Дзапа, Досена, Оберт, Ауджело; Макумбу, Сулемана; Ористанио, Нандес, Янкто; Паволети

ИНТЕР: Зомер; Дармиан, де Фрай, Бастони; Дъмфрис, Барела, Чалханоолу, Мхитарян, Димарко; Тюрам, Лаутаро