След като получиха уверения, Интер вече е готов да подпише с Бенжамен Павар, след като получи зелена светлина от Байерн Мюнхен. Нерадзурите се съгласиха с условията на сделката за французина по-рано този месец, като бяха готови да платят 30 милиона евро плюс 2 милиона евро добавки за световния шампион.

Интер чакаше да посрещне Павар от дни, но беше оставен в безизходица, тъй като Байерн отказа да подпише сделката, докато не си осигури заместник. Крайният срок беше определен за днес и той вече е спазен. Както уточнява Джанлука Ди Марцио, Байерн е информирал Интер, че сделката с Павар вече може да бъде завършена и французинът ще лети за столицата на Ломбардия по-късно днес.

Нерадзурите записаха медицински прегледи на 27-годишния футболист за сряда, което им позволява да интегрират играча в състава на Симоне Индзаги преди следващия им мач срещу Фиорентина на 3 септември. Баварският гранд ще работи за подписването на Лутшарел Гертрауда от Фейенорд като заместник.

По време на четиригодишния си период с Байерн Павар вкара 12 гола и направи 12 асистенции в 163 изяви във всички състезания.