Бившият директор и член на борда на директорите на Интер Жун Лиу е бил арестуван по обвинения в корупция в Китай. 46-годишният управник преди това е бил президент на Jiangsu Suning и е временен изпълнителен директор на нерадзурите, като е бил член на борда от юни 2016 г. до октомври 2018 г.

Вестник "Beijing Youth Daily" и "Calcio e Finanza" описват подробно как арестът на Лиу идва шест месеца след като президентът на китайската футболна федерация Чен Сиян беше разследван за предполагаемо извършване на „сериозни нарушения на закона“. Китайските власти работят по антикорупционен случай, загрижени за проблемите с футбола в страната. През януари двама бивши служители на федерацията също бяха разследвани по същите причини като Чен.

През март други двама видни служители на китайската ФА – Уан Сяопин, директор на дисциплинарната комисия на федерацията на Китай, и Хуан Сон, ръководител на един от отделите – също бяха разследвани за предполагаеми „сериозни нарушения на закона“. Новината за ареста на Лиу идва ден след като инвеститорите информираха шампиона на китайската Суперлига Вухан Трий Таунс, че са готови да дадат продадат клуба без пари, след като решиха да спрат финансирането до края на месеца.