Бившият президент на Интер Масимо Морати каза, че Ромелу Лукаку е "станал за смях" след странната сага през лятото. Нападателят бе на път да остане в Интер, но се оказа, че тайно преговаря зад гърба на нерадзурите с Ювентус. Това накара Интер да спре преговорите с Челси и да се откаже от белгиеца. Сега Лукаку е в Рома, след цяло лято трансферна сага. Той дори дебютира срещу Милан снощи, като игра 20 минути.

Говорейки пред Radio Bruno Firenze, Морати за първи път засегна работата на Интер през летния трансферен прозорец. „Мисля, че Интер може да се смята за много подсилен, особено в средата на терена, където те подписаха с много добри играчи. Тогава ги видях да играят и ми се стори, че Интер играе наистина добре.”

„Лукаку? Мисля, че той направи голяма глупост, като се занимаваше с Ювентус… поне като видя ситуацията отвън. Но все пак бих казал, че той се озова във важен клуб като Рома”.

Следващият съперник на Интер е Фиорентина. Бившият президент се спря на силните страни на Виолетовите на Винченцо Италиано.

„Мисля, че Фиорентина работи добре на пазара. Видях, че пристигна важен централен нападател, което липсваше. Добавената стойност, повтарям, е Италиано. Той е треньор, който много харесвам, има качество и характер. Мисля, че атаката беше слабото място през миналия сезон, когато тима не успя да спечели финала на Купата на Италия или Лигата на конференциите.”

Накрая Морати обсъди какво означава за Интер да се изправи срещу Фиорентина и как сблъсъкът може да се използва за прогнозиране на сезон. „Винаги съм имал чувството, че Италиано може да играе номера на Интер. Мачовете срещу Фиорентина винаги са трудни, но са и сигнали за сезона. Когато бях президент, си спомням, че сезоните бяха добри, ако спечелиш срещу Фиорентина и лоши, ако не спечелиш. Така че се надявам да върви добре за Интер, но трябва да кажа, че се страхувам от Фиорентина.”