Капитанът на Интер Лаутаро Мартинес стартира по феноменален начин сезона. Нападателят вкара нови два гола за победата с 4:0 над Фиорентина днес. Той вече има пет гола в първите 3 кръга, след като вкара 2 и на Монца и един срещу Каляри. Само двама други играчи на Интер са вкарвали поне 4 гола в първите три кръга от началото на века - Кристиян Виери (4 през 2002) и Мауро Икарди (5 през 2017). 

„В добра форма съм, щастлив съм, семейството ми е доволно“, каза световният шампион пред DAZN. „Винаги се опитвам да дам най-доброто от себе си. Понякога вкарвам, понякога не, но въпреки това се опитвам да помогна на отбора. Работя всеки ден, за да ставам по-добър и да правя още повече.”

Беше отбелязано, че тактиката на Симоне Индзаги е променена малко през този сезон, така че играчите да са по-агресивни във високата преса, за да спечелят топката възможно най-бързо.

„Това е основното нещо, върху което работим, да бъдем наистина агресивни, защото имаме играчи, които да го накарат да работи. Връщането на топката близо до противниковата врата е важно, защото ви дава възможност да създавате положения. Така падна първият гол днес.”

Само Интер и Милан все още имат перфектен рекорд след само три кръга от Серия А и те се изправят един срещу друг във вълнуващото Дерби дела Мадонина след паузата за националните отбори. Този мач се превръща и в битка за голмайсторския приз, тъй като Лаутаро Мартинес има пет гола, а Оливие Жиру четири.

„Опитвам се да помогна на моите съотборници и да се уверя, че Интер печели, но ако и аз вкарам гол, тогава още по-добре. Важното е Интер да спечели. Милан се подсили много това лято, имат качествени играчи и знаем на какво са способни.”

И накрая, Лаутаро Мартинес беше попитан за нещо, което феновете на Интер забелязаха, а именно, че тази седмица той спря да следва бившия си съотборник Ромелу Лукаку в Instagram, след като нападателят на Челси премина в Рома. 

„Тюрам опита да имитира радостта, която имахме с Лукаку. Не. Аз вече не празнувам така. Тюрам, Арнаутович и Санчес са страхотни играчи, щастлив съм да ги имам в отбора.“ Току-що замазахте въпрос за Лукаку? „Да…“