Треньорът на Интер Симоне Индзаги призна, че ще бъде трудно за тима му да „повтори това, което направихме“ в Европа. Миналият сезон нерадзурите играфа на финала в Шампионската лига, а днес стартират новия сезон срещу Реал Сосиедад. В първенството хората на Индзаги са без грешка с 4 победи и голова разлика 13:1. На пресконфернцията в Сан Себастиян, Индзаги първо обсъди скорошната похвала от Пеп Гуардиола и каква беше повратната точка за неговия отбор Интер.

„Думите на Пеп са приятни, знаем как премина финалът в Истанбул, беше чест да бъда част от него. Един момент можеше да промгени историята на този мач. Беше страхотно пътуване, тази година започва отново срещу силен отбор, на горещ терен. Исках да избегна Реал Сосиедад и Нюкасъл от четвърта урна при жребия, но ще играем както миналата година, знаейки, че ще бъде трудно да повторим това, което направихме, но че искаме да опитаме отново.”

Той говори за контузията на Хакан Чалханоглу и включването на Кристиян Аслани. „Това е важно отсъствие, като други, например - Куадрадо. Имам много играчи на разположение, в тази роля имаме Аслани, който е важен играч, много търсен, но който решихме да задържим при нас. Вярваме много в него.”

Той подчерта доверието си в Аслани. „Абсолютно да, той е важен играч, който е изиграл важни мачове. Той е готов, утре ще реша с моя екип.”

Треньорът на Интер говори за това как е придвижил отбора напред след победата им с 5:1 в Дерби дела Мадонина над Милан. „Прегледахме мача, видяхме нещата, които направихме добре и тези, които можехме да направим по-добре, както във всички мачове. Знаем, че беше страхотна вечер за всички нас, но както често се случва, това е минало. Сега утрешният мач има значение, ще бъде интензивен мач, много труден тест за нас.”

Индзаги подчерта как манталитетът на Интер е укрепнал след работата им през миналия сезон. „Без съмнение пътят, който извървяхме, ни помогна. Имахме две важни години в Шампионската лига, които този престижен клуб, в който работим, заслужава това. Това, което Шампионската лига ни остави миналата година, е нещо специално. Прегръщам факта, че не забравям лесно финала с нашите фенове, точно както вечерите на Сан Сиро, в полуфинала на дербито, с Порто, с Бенфика".

„Беше прекрасно пътуване, без да забравяме трудната група, която трябваше да преодолеем. Сега идва трудната част, но момчетата знаят, че като работим заедно, можем да направим страхотни неща.”

Той изрази мнението си за Реал Сосиедад. "Те са много организиран отбор, с треньор, който е там от много години, с много играчи, които останаха. Те са организиран отбор, което сме виждали във всички тези мачове, миналата година те играха с различна формация, с Давид Силва зад двамата нападатели. Сега те се промениха, ние ги уважаваме много. Видяхме играчи със страхотно качество, знаем, че ще трябва да изиграем важен мач като истински Интер, защото се изправяме срещу много, много организиран отбор.”