Играчите и ръководството на Интер вече са на една вълна относно премиите за представяне в Шампионската лига. Това е въпрос, който мениджърите, главният изпълнителен директор Бепе Марота на първо място, управляват с играчите стъпка по стъпка. Това се случи през миналия сезон, до точката на вземане на решение за допълнителни 5 милиона евро за играчите, ако отбора беше триумфирал в Истанбул с трофея от Шампионската лига. Но Интер загуби.

Европейското пътуване на нерадзурите през миналия сезон все пак добави около 6 милиона евро нетно към заплатите на играчите. Сметките бяха лесни.  всяка стъпка, всяко преминаване на елиминационна фаза от групата до полуфинала носеше около 1,5 милиона евро чисто на играчите (треньора Индзаги и персонала му имат отделни премии вписани в договорите).

Сега започва нова европейска одисея и играчите и ръководството са се съгласили на същия модел, пише "Гадзета дело спорт". И така, клубът вече реши, че за преминаването на групата и съответно класирането за осминафиналите, ще бъдат платени 1,5 милиона евро на отбора. Това очевидно е ход, съгласуван със собствениците. Президентът Стивън Жан го съобщи лично преди година, след успеха срещу Виктория Пилзен, който им осигури класиране напред.

Все още няма пътна карта към...финала. В смисъл, че клубът все още не е решил въпроса с премиите на играчите от осминафиналите нататък. Но всички са съгласни да се действа стъпка по стъпка. Сигурното е, че финалът в Истанбул изпълни със сигурност всички на "Апиано Джентиле". Преди година само мисълта да стигнат до финала би била посрещната с усмивка. Днес вече никой не подценява Интер.

Ръководството е убедено, играчите са убедени. И собствениците виждат...злато! Европейската одисея миналия сезон донесе 100 милиона евро в хазната на нерадзурите. Сега всички искат още премии...