Легендарният голмайстор на Интер Роберто Бонинсеня са изказа много ласкаво за звездата на отбора Лаутаро Мартинес.

"Четири гола съм вкарвал и аз два пъти - струва ми се срещу Сампдория и Каляри. Но минаха много години оттогава. По наше време имаше вратари от друго ниво", каза той в рубриката "Анке ио спорт" на Радио Раи 1.

"Лаутаро е изключителен играч, хитър, буден, когато защитник сбърка, се възползва моментално, открива се добре, а технически има изключителна класа. Прилича малко на Мацола - имат общото качество да преодоляват винаги съперника си, да предоставят на съотборниците си да вкарват, да решават правилно дали да завършат или да направят последния пас", каза още Бонинсеня.

Нападателят си припомни момента на преминаването си в Ювентус. "Бях на море със съпругата ми. Обадиха ми се от Милано, беше президентът Фраицоли, който ми каза, че клубът е решил да ме преотстъпи на Ювентус. Отговорът ми беше - "Президенте, в Ювентус отиди ти, аз оставам тук". Той ми отговори, че или отивам, или няма място за мен в Интер. Трябваше да приема трансфера. Бяха три чудесни години, но първоначално не исках да отида. Щях да остана доброволно в Интер", разказа Бонинсеня.

"Надявам се, че Италия ще се класира за следващото Европейско първенство и най-вече за следващото Световно. Вече дълго не сме участвали. Но не само трябва да участваме, а и да печелим, защото сме Италия. Нека дадем време на Спалети да изгради своя отбор. Националният отбор е като пъзел, който трябва да се реди парче по парче, а в последните осем години беше като супа", завърши Роберто Бонинсеня.