Президентът на Интер Стивън Жан изнесе реч по време на днешната среща на акционерите на Интер, в която обясни дългосрочните цели на клуба на терена и извън него и потвърди, че нерадзурите, „продължават напред с плановете си за нов стадион, собственост на клуба“.

Жан не можа да присъства лично на събранието на акционерите на Интер, затова произнесе речта си от разстояние. Това бе съобщено от официалния уебсайт на клуба.

"Бих искал да благодаря на нашия спортен генерален директор Джузепе Марота, на корпоративния генерален директор Алесандро Антонело, на вицепрезидента Хавиер Санети, на треньора Симоне Индзаги, на всички наши футболисти и футболистки - в първата им година като професионалисти - и на всички треньори и служители, които се бориха страстно за нашия клуб през цялата година. Благодаря ви от името на всички фенове на Интер за вашата отдаденост и изключителната ви работа“.

„През този сезон също така осъзнахме, че амбициите ни не спират дотук. Пътят, който трябва да извървим заедно, е пред нас. Това, което постигнахме през последните няколко години, е отправната точка за бъдещето на нашия клуб. Днес Интер е модерна, иновативна, дигитална компания, марка, която излиза далеч извън рамките на футболния терен и е наситена с култура, дизайн и мода. Цветовете на нерадзурите са символ на съвършенство, от Милано по целия свят.

„Изправени сме пред силна конкуренция както от стари, така и от нови съперници. Трябва да се справим с внезапното разрастване на Саудитската професионална лига и в същото време да се справим с финансовата конкуренция с големите европейски първенства, като английската Висша лига. Въпреки това, благодарение на съвместната работа на футболните институции, това е и време на отлични възможности за растеж. Например новият формат на Шампионската лига, започващ от цикъла 2024-2027 г., и новата Световна клубна титла на ФИФА, която ще се проведе през 2025 г. в САЩ. Да се възползваме максимално от тези възможности е наша основна цел“.

„За да постигнем това, всички наши усилия трябва да бъдат насочени към постигане на финансова стабилност. От 2016 г. насам Интер се ангажира с развитието на нашата инфраструктура. Продължаваме напред с плановете си за нов стадион, собственост на клуба, който е от стратегическо значение за историята на клуба“.

„Днес е моята пета годишнина като президент и аз съм изключително горд да видя развитието и растежа на клуба имам шанса да ръководя един от най-големите и най-обичаните клубове в света. Победата винаги е наш приоритет. Ще се борим да спечелим тази втора звезда за нашите фенове и да влезем завинаги в историята на този клуб. Благодаря ви и ще се видим скоро на Сан Сиро, за да подкрепяме заедно нашия Интер“.