Интер си осигури място на осминафиналите в Шампионската лига, благодарение на късна дузпа реализирана от Лаутаро Мартинес. Бика донесе крайното 1:0 срещу Ред Бул в Залцбург и класира нерадзурите в елиминациите. Сега предстои директен сблъсък с Реал Сосиедад, за да определят първото място в групата и по-добър жребий в елиминационната фаза.

Симоне Индзаги направи рокади в състава и даде почивка на няколко големи имена, въпреки че Бенжамен Павар и Хуан Куадрадо бяха контузени, а Марко Арнаутович се завърна на пейката след едномесечно отсъствие. Мачът на "Сан Сиро" преди 3 сезмици беше напрегнат, като италианците спечелиха с 2:1 благодарение на Алексис Санчес и дузпа на Хакан Чалханоглу.

Ян Зомер отрази свободен удар на Оскар Глух от труден ъгъл, а Карим Конате не бе точен при добавката. Дебютиращият в Шампионската лига Ян Бисек изпробва вратаря от дистанция, а след това Алесандро Бастони получил за първи път в кариерата си капитанската лента на Интер, пропусна с глава. Давиде Фратези трябваше да даде преднина на Интер малко преди края на полувремето, когато Маркус Тюрам проби отляво и Алексис Санчес му подаде, но италианецът стреля над вратата от десетина метра.

Както обикновено, Симоне Индзаги замени на полувремето получилия жълт картон Бисек с Щтефан де Фрай. След подновяването на играта Чалханоглу рискува директен червен картон, но ВАР го пощади.

В самия край на мача Интер получи дузпа, когато удар на Николо Барела попадна в ръката на Мадс Бидстроп. Лаутаро Мартинес запази хладнокръвие и стреля в ъгъла - 1:0. Лаутаро Мартинес едва не вкара още един, но след великолепно първо докосване стреля встрани.

Интер има 10 точки в група D, колкото и Реал Сосиедад. Двата отбора са сигурни за елииминациите. Залцбург засега е трети с 3 точки.