Победата на Интер над РБ Залцбург не само означава, че нерадзурите са се класирали за осминафиналите на Шампионската лига, но и че хората на Симоне Индзаги са спечелили място за Световното клубно първенство по футбол през 2025 г. Sky Sport Italia съобщава, че лидера в Серия А се е присъединил към Реал Мадрид, Челси и Манчестър Сити за Световното клубно първенство по футбол през 2025 г. благодарение на победата в сряда над РБ Залцбург в Шампионската лига.

УЕФА разполага с 12 места за Световното клубно първенство, чийто домакин ще бъде САЩ през юни 2025 г. Победителите в Шампионската лига от 2021 г. до 2024 г. се класират автоматично за състезанието, а останалите отбори се определят чрез класиране на клубовете за период от четири години. Това е класация, която се основава на резултатите, постигнати само в Шампионската лига, а не във всички европейски състезания. Класирането на Интер за осминвафиналите на Шампионската лига през този сезон означава, че сега те получиха достъп до Световното клубно първенство, в което за първи път в историята ще участват 32 отбора.

Клубовете ще бъдат разделени в осем групи по четири отбора, като първите два отбора във всяка група ще се класират за фазата на елиминациите. Още един клуб от Серия А може да спечели място в състезанието и според Sky Sport Italia то ще бъде едно между Лацио и Милан.

Росонерите имат пет точки преднина пред бианкочелестите, чието класиране за Световното клубно първенство по футбол през 2025 г. остава малко вероятно. Според изчисленията на италианските журналисти отборът на Маурицио Сари ще трябва да спечели Шампионската лига през този сезон, за да получи достъп до Световното клубно първенство след две години.

Ето класиралите се за световното клубно първенство през 2025 г:

Манчестър Сити
Реал Мадрид
Челси
Фламенго
Палмейрас
Казабланка
Ал Ахли
Монтерей
Сиатъл Саундърс
Леон
Ал Хилал
Урава Ред Даймъндс
Флуминензе
Интер