Интер спечели с 2:0 като гост на Лацио и вече има 4 точки аванс на върха в класирането на Серия А. Голове на тандема в атаката Маркус Тюрам и Лаутаро Мартинес донесоха успеха в Рим в мач от 16-ия кръг на калчото. Така Интер има 41 точки - с 4 повече от Ювентус и 9 повече от третия Милан. Лацио пък се свлече в долната половина на таблицата с 21 точки и вече 7 загуби за сезона.

След равностойно първо полувреме Интер поведе в 41-ата минута. Адам Марушич реши да върне топката към вратаря, но вместо това изведе Лаутаро Мартинес, който финтира Проведел и вкара за 1:0. 15-и гол за сезона за Бика и 29-и от началото на календарната година в Серия А. 

След паузата Тюрам увеличи на 2:0. Барела бе с асистенцията, а французина заби топката в ъгъла с удар по диагонала. Той вече има 7 гола за сезона и тандема Тю(рам) - Ла(утаро) вече има 22 гола за кампанията. Интер пък вкарва попадение във всеки от последните 24 мача в Серия А.

Лацио остана с 10 души след като Мануел Ладзари бе изгонен с директен червен картон. Защитникът каза нещо на съдията Мареска и той директно го изгони. Ровела пропусна най-добрия шанс за римляните, когато излезе сам срещу Зомер, но вратаря спаси.