Нито един отбор в някоя от петте големи европейски първенства не е с толкова добра защита като тази на Интер през този сезон. Нерадзурите са допуснали най-малко голове и са запазили най-много сухи мрежи до тук през кампанията.

В Серия А Интер е допуснал само седем гола от 16 кръга. Тази цифра е по-малко от половината от броя на головете, допуснати от лидера във Висшата лига Арсенал - 15.  В същото време във Франция Ница на Франческо Фариоли е допуснал най-малко голове в Лига 1 - 9, докато Байер Леверкузен в Бундеслигата и Реал Мадрид на Карло Анчелоти в ЛаЛига са допуснали по 12 гола досега през сезона.

За сравнение в Италия Наполи допусна 13 гола в първите си 16 мача от сезона в Серия А по пътя към титлата през миналия сезон. Партенопеите завършиха кампанията с общо 26 допуснати гола. 

Логично и в графата мачове без допуснат гол Интер е лидер. Ян Зомер може да пристигна едва това лято, но вече има 11 сухи мрежи от 16 кръга.  Само един друг вратар на целия континент е запазил същия брой чисти мрежи - Валтер Бенитес от ПСВ Айндховен.