Тиаго Мота спечели требъл с Интер като футболист, но като треньор снощи победи нерадзурите и ги изхвърли от Купата на Италия. Неговият Болоня победи с 2:1 след продължения на "Сан Сиро" в осминафинал. Така рособлу се класира на четвъртфинал за първи път от 11 години и успя да прескочи осминафиналите за втори път от последните 12 опита.

"Мисля, че изиграхме един отличен мач. Сигурен съм, че тези, които започнаха, свършиха изключителна работа, но смените носят свежи крака, които могат да променят темпото. Беше труден, сложен мач срещу лидерите в Серия А, финалисти в Шампионската лига през миналия сезон", заяви Тиаго Мота. "Искам да похваля всички, от първия до последния, защото начинът, по който контролирахме играта на терена и извън него, беше образцов. Над 2000 фенове дойдоха тук тази вечер за нас, много повече останаха у дома и вярват в този отбор, който даде всичко от себе си за една изключителна победа."

Ако Тиаго Мота и Болоня вече бяха впечатлили този сезон в първенството, то последните им резултати показаха без съмнение, че са сила, с която всеки трябва да се съобразява.

"Благодарен съм, че изживявам този момент, и съм благодарен за всички комплименти, които идват към нас, включително, разбира се, и към играчите на терена. Причината да сме в настоящия момент е благодарение на много упорита работа. През уикенда изиграхме още един труден мач срещу Рома, но момчетата никога не се оплакват и заслужават този успех. Не съм от онези треньори, които казват, че не сме постигнали нищо. Постигнахме някои страхотни неща, но също така дори не сме преполовили сезона и трябва да се подготвим за следващия тежък мач срещу Аталанта."