Въпреки че е на първо място в Серия А, Интер е на ръба на фалита, показват финансовите доклади за клуба.Това е станало ясно, когато десетима членове на борда на директорите са получили годишната си компенсация.

Всички членове на борда са получили по-малко възнаграждение в сравнение с миналия сезон. Китайската компания майка на Интер „Suning Group“ има огромни финансови затруднения, които застрашават съществуването на италианския клуб.

Икономическата ситуация на Интер се отчита като основната причина хора като Антонио Конте, Ромелу Лукаку и Ашраф Хакими да напуснат отбора.

Една от причините за потенциалния фалит на Интер е, че компанията майка на клуба е тежко засегната от финансови загуби поради лошата китайска икономика. В момента клубът е обявен за продажба, но досега няма желаещи да го купят.

Клубовете от Серия А нямат същите маржове на печалба като отборите от Висшата лига или отборите в Ла Лига и това се разглежда като основна пречка за потенциалните купувачи.

Изданието „One Football“, цитирано от „dsport.bg“, съобщава, че Интер се задържа финансово само поради продажбата на двама играчи: Марсело Брозович в Ал Насър за 20 милиона долара и Андре Онана в Манчестър Юнайтед за 57 милиона долара.

Дългът на „нерадзурите“ към момента възлиза на 898 милиона долара.