След победата с 5:1 над Монца треньора на Интер Симоне Индзаги не може да каже дали това е най-силният отбор, който е ръководил, но знае, че другите "чакат да се нахвърлят върху всяка малка грешка". Нерадзурите набързо се разправиха с регионалния съперник, като в рамките на 14 минути поведоха с 2:0 благодарение на Хакан Чалханоглу и Лаутаро Мартинес. И двамата вкараха по още едно попадение преди късния гол на Маркус Тюрам, а Матео Песина реализира успокоителен гол от дузпа.

"Беше много добро представяне, подготвихме се добре и момчетата имаха правилния подход срещу отбор от Монца, който през миналия сезон ни беше отнел точки както у дома, така и навън", заяви Индзаги.

Интер води убедително в класирането и сега има 5 точки повече от втория Ювентус, който играе във вторник със Сасуоло. В сравнение с шампионския тим на Наполи на този етап през миналия сезон Интер е вкарал един гол повече и е допуснал пет по-малко. "За щастие се съсредоточих само върху това, което се случи на терена. Клубът говори извън него и аз, заедно с персонала, запазихме фокуса си върху терена. Намираме се едва на половината път и ни предстои дълъг път".

Индзаги винаги е показвал тази способност да блокира критиките - нещо, на което не всички тактици са способни. "Свикнали сме с това като треньори, не само аз, а всички в този бизнес. Важното е да имаш отбор, който да те следва, направихме страхотни неща през последните сезони и искаме да продължим да го правим".

Треньорът бе попитан дали това е най-силният му състав в Интер досега през третия сезон на "Сан Сиро"? "Все още не мога да кажа това, защото има над 20 мача до края на сезона в Серия А. През миналия сезон отборът спечели два трофея, стигна до финала на Шампионската лига, а ние сме едва в средата на сезона. Беше трудна група в Шампионската лига с Реал Сосиедад, справяме се добре в Серия А, но останалите чакат да се нахвърлят върху всяка малка грешка".

"Винаги можем да се подобрим. Въпреки равенството срещу Дженоа, не играхме твърде зле, освен че допуснахме гол, който можеше да бъде избегнат. След това победихме Верона и според мен имахме по-лошо представяне. Анализираме мачовете си и се опитваме да видим къде можем да коригираме нещата, за да се справим по-добре."

Следващото изпитание е Суперкупата на Италия с новия формат от 4 отбора. Полуфиналите са Наполи-Фиорентина в четвъртък, Интер-Лацио в петък, а решаващият мач е в понеделник вечер.

Всички тези мачове ще се играят на стадион "Ал-Аувал Парк" в Рияд, Саудитска Арабия.