Интер се класира на финала за Суперкупата на Италия и ще опита да спечели трофея за трета поредна година. Нерадзурите разбиха 3:0 Лацио в полуфинален сблъсък в Рияд, Саудитска Арабия. От този сезон турнира се играе с четирима участници, като освен шампиона и носителя на купата, участват и втория в първенството и финалиста за купата. С голове на Маркус Тюрам, Хакан Чалханоглу от дузпа и Давиде Фратези пратиха Интер на финала. Той е в понеделник срещу Наполи отново в Рияд.

Интер направи една промяна в състава разбил Монца в първенството. Ачерби се завърна на мястото на Де Фрай. За Лацио за първи път тази година игра Чиро Имобиле, но пък Матия Дзакани се контузи на загрявката и Педро бе титуляр. 

Още от началото Интер натисна и зареди положение след положение. Тюрам изпусна две ситуации, преди в 17-ата минута да открие. Бастони проби отляво, центрира в наказателното, където Ди Марко с пета отклони топката и я поднесе на празна врата за Тюрам. Французинът реализира 10-ия си гол за сезона.

До почивката Интер изпусна още 3-4 гола, като Николо Барела уцели и гредата. След почивката нещата не се промениха. Педро фаулира Лаутаро Мартинес в наказателното поле и макар съдията Маркети да не отсъди нищо, от ВАР го извикаха на монитора и решението бе променено - дузпа. Чалханоглу не сбърка от бялата точка за 2:0.

Интер продължи да пропуска, а Лацио да не може да създаде нищо. Имаше още една греда, този път на Лаутаро Мартинес плюс нови пропуски. Чак в края влезлия от пейката Давиде Фратези оформи крайното 3:0, след отлична контра и пас на Мхитарян. Лацио завърши мача без нито един точен удар. Интер отправи 23 шута към вратата на Проведел.