Интер спечели Суперкупата на Италия за осми път в своята история и за трета поредна година. Нерадзурите победиха с 1:0 Наполи на финала в Рияд. Единственият гол вкара капитана Лаутаро Мартинес в 91-ата минута на срещата. Шампионът на Италия игра повече от половин час с човек по-малко, след като Джовани Симеоне бе изгонен за два жълти картона в рамките на пет минути. 

Трофеят е осми в кариерата на треньор за Симоне Индзаги. Наставникът вече има пет купи откакто пристигна в Интер (2 пъти Купата на Италия и 3 Суперкупи). Индзаги, който спечели турнира и с Лацио 2017 и 2019, вече има пет Суперкупи като треньор и е еднолично начело в тази класация изпреварвайки Марчело Липи и Фабио Капело (по 4).

Първото полувреме мина без много емоции. Имаше само един точен удар, дело на Чалханоглу. След почивката мача се изнерви и заваляха картони. Джовани Симеоне отнесе два в рамките на пет минути и бе изгонен. С десет души Наполи вече само се защитаваше. Маркус Тюрам пропусна две добри ситуации, а Лаутаро Мартинес също стреля неточно. В края на срещата Интер натика съперника в неговото наказателно поле. Вратарят Голини направи някои добри спасявания, но в 91-ата минута крепостта на Наполи падна.

Павар проби до аутлинията отдясно и върна топката към вратарското поле, където Лаутаро Мартинес я засече в мрежата. Гол №21 за сезона за Бика и 123-и за аржентинеца с екипа на Интер. Той изравни Кристиян Виери на 9-ото място във вечната листа на голмайсторите за Интер. 

Нерадзурите обаче дадоха и някои жертви. Барела и Чалпаноглу получиха жълти картони и ще са наказани за мача с Фиорентина идния уикенд. А след това идва Дерби д'Италия с Ювентус.