Симоне Индзаги се превърна в най-успешният треньор в историята на Суперкупата на Италия. Снощи той изведе Интер до успеха с 1:0 над Наполи и вдигна трофея за пети път в кариерата си. Така той изпревари легенди като Фабио Капело и Марчело Липи, които са триумфирали по 4 пъти. Индзаги спечели Суперкупата във всяка от трите си години начело на Интер. Има и два успеха в турнира с Лацио. В последните 7 години, единствено Алегри и Пирло са другите треньори печелили купата.

"Поздравяваме Наполи за страхотното представяне, те се защитаваха много добре и се бореха като лъвове. Естествено, да загубиш финал в 90-ата минута винаги е болезнено", заяви Индзаги."Искам да поздравя и моите играчи. Те изиграха полуфинал, а след това и финал 60 часа по-късно, което беше ново за всички. Платихме цената за това с умора, но момчетата останаха концентрирани. Зомер направи едно спасяване, вероятно можехме да вкараме и по-рано, но се изправихме срещу добре организиран съперник."

"Доволен съм от рекорда, но преди всичко за моите момчета, които работят толкова усърдно, и за клуба, който през тези три години се погрижи никога нищо да не ни липсва. Имам специално посвещение за нашите фенове, които изминаха дълъг път, за да дойдат тук. Искахме да се насладим на момента заедно с тях и при гола всички играчи, включително тези на пейката, изтичаха, за да го изживеят заедно с феновете."

Индзаги постави и още един рекорд като треньорът на Интер, спечелил най-много финали в историята на клуба - пет, изпреварвайки Еленио Ерера и Роберто Манчини, които триумфираха по четири пъти.

"Наистина няма тайни, трябва ти страхотен отбор, какъвто аз имам в Интер, а преди това и в Лацио. Бях оптимист, но само до известна степен, защото обикновено имаш седмица или повече за подготовка за финала, а тук нямахме такава. Искам да похваля футболистите, които влязоха от пейката, те бяха ефективни при изграждането на вратата. Това потвърждава, че през този сезон ще имаме нужда всеки да даде своя принос".

Вечерта беше тъжна и за италианския футбол, тъй като минути преди началото на мача дойде новината, че Луиджи Рива е починал на 79-годишна възраст. За началото на второто полувреме беше организирана минута мълчание.

"Това беше гръм от ясно небе, както за съжаление разбрахме в съблекалнята. Имах щастието да се запозная с него, той беше страхотен човек, велик играч и икона. Изпращам съболезнованията си на семейството му."