Лаутаро Мартинес е "много горд и щастлив", че успя да донесе на Интер трета поредна Суперкупа на Италия. Нападателят вкара единственият гол за 1:0 срещу Наполи в Рияд. Това бе 21-ото му попадение за сезона. Той разкри какво му е минало през ума, докато е празнувал попадението.

"Много съм горд и щастлив. Бяхме елиминирани от Купата на Италия, така че това беше важна цел за нас. Играхме много добре срещу Лацио и се нуждаехме от страхотно представяне тази вечер", заяви нападателят."Беше трудно, имахме ден по-малко почивка, не бяхме достатъчно опасни, но се гордея с този отбор, че донесе трета поредна Суперкупа."

Лаутаро Мартинес спринтира към трибунвата с привърженици на Интер, които бяха пропътували целия път от Италия до Рияд за този мач, като свали фланелката си крещейки от радост.

"Не исках да свалям фланелката си заради жълтия картон, но емоцията ме завладя и не можех да мисля. Това беше уникален момент, вкарах 100-ия си гол във финала на Купата на Италия, а днес за Суперкупата е 123-ият ми гол ми позволи да се сравня с легенда като Кристиан Виери."

Със 123 гола за клуба Лаутаро и Виери делят деветото място във вечната ранглиста. Осмият е само с гол повече.