Фабио Мареска официално е назначен за съдия на предстоящия решаващ мач от Серия А между лидера Интер и преследвача Ювентус в неделя вечер. Към Мареска ще се присъединят асистент-съдиите Алесандро Джалатини и Чиро Карбоне, а Даниеле Довери ще изпълнява функциите на четвърти съдия. Кабината на VAR ще бъде контролирана от Масимилиано Ирати, а Алеандро Ди Паоло ще бъде негов асистент.

Неделният сблъсък ще бъде най-големият мач за сезона в Серия А досега, тъй като в момента Интер води на Ювентус с една точка разлика на върха в таблицита. Интер има и мач по-малко. Мареска имаше много работа в последния си мач в Серия А, което беше вълнуващата победа на Милан с 3:2 над Удинезе на стадион "Фриули".

По време на този мач играта беше временно прекъсната, след като Майк Менян напусна терена в отговор на расистки обиди от страна на част от трибуните на Удинезе.

Мареска вече два пъти е водил срещи Интер през този сезон, като и в двата случая победите бяха за тима на Симеон Индзаги. Това бяха победата с 1:0 над Рома на "Сан Сиро" през октомври и победата с 2:0 точки над Лацио на "Стадио Олимпико" седмица преди Коледа.

Това ще бъде вторият случай, в който той ще съдийства на Ювентус през 2023-24 г., като предишната среща беше при победата с 3:1 над Лацио през септември.

Мареска е известен с някои скандални решения в кариерата си. През този сезон Жозе Моуриньо критикува рефера за поредица жълти картони и "липса на уважение" към неговия отбор и това беше в слбъсъка с Интер, загубен от Рома с 0:1. През септември пък от Лацио отказаха да говорят с медиите, заради Мареска при поражението с 1:3 от Ювентус. Тогава от Лацио негодуваха за гол на Влахович, при който топката изглежда напусна терена преди да бъде подадена към сърбина.

Преди два сезона, когато Антонио Конте бе начело на Интер неприязънта му към рефера Мареска бе очевидна. Имаше една култува фраза, която се въртеше, казана от Конте "Пак ли ти Мареска".