Лаутаро Мартинес не успя да вкара гол, но въпреки това Интер победи с 1:0 Ювентус в Дерби д'Италия. Нерадзурите увеличиха преднината си на върха в класирането на Серия А на 4 точки пред Юве, а имат и мач по-малко. Бика поздрави своя партньор в атаката Маркус Тюрам и говори за новия си договор при нерадзурите.

„Днес беше голяма възможност за нашето пътуване“, каза Лаутаро. „Имахме страхотно представяне, бяхме агресивни при отнемането на топката и създадохме на Юве много проблеми, въпреки че те стояха солидно пред вратата си, опитвайки се да търсят контраатаки. Проучихме много от техните идеи чрез видеоанализ и знаехме какво да очакваме.“

„Да носиш капитанската лента за Интер със сигурност е допълнителна отговорност, но винаги съм давал всичко от себе си и съм се опитвал да предам тези ценности на моите съотборници. Научих толкова много от баща си, когато бях малък, а сега и аз съм баща. Създадохме страхотна атмосфера в съблекалнята, щастлив съм да съм тук, да израствам и да играя с тях, за да постигна своите цели.“

Това включва партньорството с Тюрам, което изглежда е дало нова страна на играта на Лаутаро в сравнение с Ромелу Лукаку или Един Джеко.

„Тюрам е невероятен нападател, той е толкова завършен и работи много здраво дори на тренировка. Много сме щастливи да го имаме в отбора, той е важен играч за нашия клуб".

Преговорите за удължаване на договора му се проточват с месеци и директорът Бепе Марота потвърди, че са си взели малко почивка поради натоварения график през януари.

„Работим, не е лесно, но сме на прав път и се опитваме да постигнем споразумение“, отговори нападателят. „Концентриран съм върху това, което става на терена. Имам още две години от сегашния договор, щастлив съм в Интер и в Милано, точно като семейството ми. Няма за какво да се тревожим, просто трябва да го обсъдим заедно".