Интер победи с 4:0 Салернитана в мач от 25-ия кръг на Серия А и вече има 10 точки аванс пред втория Ювентус при равни изиграни срещи. Нерадзурите събраха 63 пункта от 24 мача, а Ювентус е втори с 53, преди утре да срещне Верона. Това е седма поредна победа за хората на Симоне Индзаги във всички турнири, а в последните 9 мача, те имат 8 успеха и едно равенство.

Срещу последният Салернитана, където дебют направи новия треньор Фабио Ливерани, Интер направи някои рокади. На двата фланга стартираха Дъмфрис и Карлос Аугусто, а Ачерби липсваше в защитата заради контузия и бе сменен от Де Фрай.

Интер натисна още от първата минута. До шестата вече бе ударил два пъти гредата. Първо Тюрам, а след това и Барела. След още няколко пропуска домакините откриха резултата в 17-ата минута. Карлос Аугусто подаде към Тюрам и той от точката за дузпата реализира за 1:0.

Две минути по-късно Интер вече водеше с 2:0. Този път Карлос Аугусто хвърли от тъч към Лаутаро Мартинес и капитана с прецизен удар направи 2:0. Това е 20-ия гол на Бика за сезона в Серия А. Той се превърна в едва третия футболист в историята на Интер с поне 20 гола в три поредни сезона от калчото. Другите двама са Джузепе Меаца и Ищван Найерс. Лаутаро освен това вече има 125 гола за Интер и вече е еднолично осми в класацията на голмайсторите на клуба изпреварвайки Мауро Икарди (124). С 20 гола този сезон аржентинеца има същия брой, колкото е отбелязал целия тим на Салернитана до момента.

За да бъде още по-лош деня за гостите, новото попълнение Джером Боатенг се контузи и бе сменен. Пет минути преди почивката Интер напълно си осигури трите точки. Точен бе Дъмфрис, който довкара отблизо, след като вратаря Очоа предотврати автогол на Пасалидис.

След паузата шоуто на една врата продължи. Пропуски направиха Чалханоглу, Де Фрай и Санчес. Гол на Марко Арнаутович бе отменен заради засада. Имаше време и за дебют на новото попълнение Бюканън, който замени Бастони. В добавеното време Арнаутович оформи крайното 4:0.

Салернитана отправи един удар в 57-ата минута. Морските кончета са твърдо последни в таблицата само с 13 точки - на 7 от спасителния бряг в момента.