Голът на Лаутаро Мартинес снощи при победата на Интер с 4:0 над Салернитана трябваше да бъде отменен, но ВАР нямаше как да се намеси правилно. Нерадзурите бяха много по-силни от съперника и четирите гола, които вкараха бяха най-малкото, с което Салернитана можеше да си тръгне от "Сан Сиро". Въпреки това, второто попадение дело на Лаутаро Мартинес не трябваше да бъде зачетено. Интер поведе в 15-ата минута с гол на Тюрам, а само две минути след това вкара втори път.

Този гол дойде след силен тъч от Карлос Аугусто, който изведе Лаутаро Мартинес и той отбеляза 20-ия си гол за сезона. Гледайки кадрите, е очевидно, че Карлос Аугусто е бил с единия крак на терена, когато е изпълнил тъчао, така че това трябва да бъде отсъдено като тъч в полза на Салернитана. ВАР можеше да забележи нарушението, но поради ограниченията на протокола не му беше позволено да се намеси, за да отмени гола.

Има много малко ситуации, в които ВАР може да се намеси, включително дали топката е излязла от игра при гол, но не и когато става въпрос за вкарване на топката от тъч.