Треньорът на Интер Симоне Индзаги продължава да чупи рекорди. За първи път в кариерата си начело на нерадзурите той записа 9 поредни победи. Последната беше снощи - 1:0 над Атлетико Мадрид в първи осминафинал на Шампионската лига. Въпреки това наставника не е доволенв от пропуснатите положения. Марко Арнаутович влезе от пейката на мястото на контузения Маркус Тюрам и вкара единствения гол. Преди това обаче пропусна три отлични шанса.

„Много е задоволително, момчетата бяха страхотни срещу физически и технически мното силен отбор“, каза Индзаги. "Знаем, че това е само първият мач, вторият мач ще бъде труден и със сигурност има съжаление за резултата, като се има предвид, че с всичко, което създадохме, заслужавахме по-голяма победа. Но това е футбола, продължаваме напред.”

Реваншът ще бъде на „Уанда Метрополитано“ на 13 март и сега в Европа вече няма правило за голове като гост, така че ако Атлети победи с разлика от един гол, ще се играят продължения.

„Казах вчера на моята пресконференция, че Арнаутович и Алексис Санчес се справят много добре в тренировките и когато получат шанс. Щастлив съм, че Марко отбеляза гол, той заслужаваше да вкара по-рано, след това Алексис се появи с нужния дух. Тюрам усети, че има плоблем по време на спринта за положението на Лаутаро Мартинес, след което отново почувства болка, когато дойде почивката. Предстоят му изследвания и се надяваме, че няма да го загубим за дълго.”

Атлетико Мадрид не успя да отправи нито един удар към вратата, за първи път Интер имаше толкова тиха вечер в турнира от ноември 2006 г. срещу Спортинг. Точно както миналия сезон, Интер спечели първия мач от осминафиналите с резултат 1:0 на Сан Сиро.

„Ще бъда честен, поглеждайки назад към миналия сезон, Порто ни създаде най-много проблеми по пътя към финала. Всеки отбор е труден за победа, когато стигнеш до този етап от състезанието. Изправихме се срещу качествени съперници, но Интер игра много добре. Нека не забравяме, че когато Атлетико Мадрид има топката, е трудно да я извадиш от тях. Вероятно направихме няколко твърде много неуместни подавания през първото полувреме, но Атлети бяха притиснати".