Лаутаро Мартинес не успя да увеличи сметката си от 23 гола за сезона, но бе в основата на победата с 1:0 над Атлетико Мадрид в осминафинал на Шампионската лига. Капитанът на нерадзурите участва в победния гол, когато негов удар бе спасен от Облак, но Арнаутович бе точен с добавка. Преди това обаче австриеца изпусна 3 прекрасни положения. Лаутаро разкри как е успокоил съотборника си след пропуските.

„Беше важен мач за нас тази вечер, трябваше да постигнем положителен резултат. Мисля, че можехме да вкараме повече голове, но е важно да имаме преднина“, каза Лаутаро Мартинес. "Какво казах на Арнаутович? Марко е много опитен играч със страхотна кариера, аз съм капитан и просто го успокоих. Казах му, че съм имал и аз такива моменти. Знам, че не е лесно, но цялата упорита работа, която положи в тренировките, се отплати.”

Най-вероятно Арнаутович ще партнира на Лаутаро в следващите мачове, защото Маркус Тюрам напусна с контузия.

„Опитвам се да се адаптирам към моя партньор в атаката, тъй като смених много съотборници през годините в Интер, но се опитвам да се уча от всички тях и да се разбирам с всички. Исках да вкарам гол днес и имах добри положения. През първото полувреме исках да стрелям веднага, но топката беше малко бавна и се заби на левия ми крак. Мислех за гола, който вкарах срещу Верона, така че се опитах да контролирам и да изпратя защитника на земята. Беше голям шанс, съжалявам, че го пропуснах.* Винаги мога да се справя по-добре, когато не вкарвам.“