Марко Арнаутович стана едва петия австриец с гол в елиминациите на Шампионската лига. Неговото попадение донесе успеха 1:0 на Интер над Атлетико Мадрид в първи осминафинал. Това бе и едва четвъртото му попадение в кариерата в турнира. Арнаутович вкара 2 пъти през сезон 2010/11 за Вердер Бремен и два през този сезон.  За първи път се разписа в елиминационен мач.

"Това със сигурност е един от най-важните голове в кариерата ми“, каза Арнаутович. "Периодът не беше лесен за мен след контузията, трябваше ми известно време, за да се върна и през последните седмици имах много положения, при които не отбелязах, а вкарването на голове е това, за което съм тук. Така че, когато имах тези два шанса и не вкарах тази вечер, трябваше да вкарам голове... Но феновете и играчите показаха, че са зад мен. Това беше невероятен момент за мен, той ми даде необходимата енергия, за да отбележа гола.”

„Мисля, че сме фантастична група. Тези, които започват титуляри или които са на пейката, всички се чувстват еднакви. Тези на резервната скамейка не се отчайват и правят каквото трябва, за да спечелим мача, когато се появят на терена”.

Реваншът ще бъде на „Уанда Метрополитано“ на 13 март, така че смята ли Арнаутович, че Интер може да съжалява само за победата в първия мач с 1:0, като се има предвид, че Атлетико Мадрид няма нито един удар към вратата?

„Не, спечелихме мача. Знаем, че когато отидем в Мадрид, е като 0:0 и започваме отначало. Ще бъде трудно, но ние отиваме там, за да играем за победа.”
„Мисля, че сме фантастична група. Тези, които започват редовно или които са на пейката, всички се чувстват еднакви. Тези на резервната скамейка не оставят главите си да паднат, те идват и правят каквото трябва, за да спечелят мача.”

Реваншът ще бъде на „Уанда Метрополитано“ на 13 март, така че смята ли Арнаутович, че Интер може да съжалява само за победата в първия мач с 1-0, като се има предвид, че Атлетико Мадрид няма нито един удар към вратата?

„Не, спечелихме мача. Знаем, че когато отидем в Мадрид, е като 0-0 и започваме отначало. Ще бъде трудно, но ние отиваме там, за да играем за победа.”