Интер направи нова крачка към 20-ото Скудето на Италия, след като разби с 4:0 Лече като гост в двубой от 26-ия кръг на Серия А. Лаутаро Мартинес на два пъти, Давиде Фратези и Стефан де Фрай бяха точни за гостите. Така "нерадзурите" запазиха преднината си от 9 точки пред втория Ювентус, а имат и мач по-малко.

Гостите поведоха в резултата в 15-ата минута, когато Аслани пусна пас за Лаутаро, който догони топката и я прати в противниковата мрежа с удар по земя. Така аржентинецът отбеляза своя гол номер 100 в италианския елит. Малко по-късно Мхитарян можеше да удвои аванса, но изстрелът му премина покрай вратата.

Началото на втората част се забави с около 10 минути заради контузия на главния съдия Даниеле Довери, който беше заменен от четвъртия рефер Николо Барони. Едва минута след подновяването на играта Алексис Блин опита удар с глава, но прати топката над вратата. Федерико Димарко отговори с воле, което беше спасено от Фалконе.

В 54-ата минута Интер организира добра атака, която завърши с гол на Фратези след удар отблизо и подаване на Санчес. Само две минути след това италианският национал се отчете и с асистенция за втория гол на Лаутаро в мача. Това е 22-ро шампионатно попадение за нападателя през сезона, като той достига до този брой голове с екипа на "нерадзурите" за пръв път в рамките на един сезон в Серия А.

След това Пиколи и Ламек Банда можеха да намалят изоставането на Лече, но не успяха да намерят целта. Така се стигна до 67-ата минута, когато Стефан де Фрай отбеляза четвъртото попадение за Интер, след като се раписа с глава при центриране от корнер на Федерико Димарко. 

Малко по-късно Пиколи отправи първия точен удар за Лече в срещата, но Аудеро успя да улови топката.