Симоне Индзаги ще изведе в понеделник Интер срещу Дженоа в своя мач номер 300 като треньор в Серия А. “Нерадзурите” продължават сериозното си развитие под ръководството на 47-годишния специалист, който е напът да изведе тима до 20 титла на Италия. След 26 кръга Интер има преднина от 12 точки пред втория Ювентус. 

Освен това грандът от Милано спечели първия мач с Атлетико Мадрид от осминафиналите на Шампионската лига. И логично след прекрасната работа на Индзаги начело на Интер интересът към него от други клупове е все по-сериозен. Заговори се, че няколко английски клуба следят работата му под лупа. 

“Гадзета дело Спорт” пък пише, че в понеделник Индзаги ще продължи да пише история и рекорди. В своите 299 мача в Серия А специалистът е спечелил 178 победи, 50 са равенствата, а загубите са 71. Което прави спечелени 1.95 точки средно на мач или 60% успеваемост. 

Изданието допълва, че статистиката на Индзаги в първите му 300 мача в Серия А е най-добра в историята на първенството и го нарежда пред имена като Карло Анчелоти, Масимилиано Алегри, Еленио Ерера, Джовани Трапатони, Фабио Капело, Роберто Манчини, Марчело Липи и други.

Анчелоти е единственият, който може да се похвали с по-добра средна стойност на точките в своите първи 300 мача в Серия А заради по-високия брой на равенства.