Наполи сложи край на серията от 10 поредни победи на Интер в Серия А от началото на 2024 г. Шампионът на Италия направи 1:1 на "Сан Сиро" в последен мач от 29-ия кръг на Серия. Интер остава далеч пред останалите в класирането със 76 точки - на 14 пред втория Милан. Наполи остава близо до четворката с 45 точки на седмата позиция - на 9 зад Болоня.

Интер поведе в края на първото полувреме с гол на Матео Дармиан. Защитникът се разписа след пас на Алесандро Бастони отляво. Това е 19-ия пореден мач в първенството, в който Интер вкарва през първата част и отбора за 22-и път този сезон се оттегли с аванс на полувремето.

След паузата обаче хората на Симоне Индзаги не успяха да вкарат втори гол и да затворят мача. Наполи, който игра без звездата Виктор Осимен, успя да изравни 10 минути преди края. Корнер, отсъден доста спорно, защото не стана ясно дали топката наистина напусна терена с пълния си обем, донесе попадението на Жуан Жезус. Центрирането от корнера бе отклонено от Бастони и отиде право на главата на Жезус на далечната греда, а той засече за 1:1.