Симоне Индзаги не иска да изключва машината за голове на Интер. Въпреки че отбеляза 4 гола в трите мача от Серия А през март, неговият отбор е най-резултатният в турнира със 71 попадания, с 14 повече от Милан и 16 повече от Рома.

Но преди всичко нерадзурите огорчиха противниковия вратар във всичките 29 мача досега и са само на една среща от рекорда, поставен през 2013/14 г. от Ювентус на Антонио Конте, единственият, който е успял да отбележи в първите 30 кръга (в 31-ия паднаха 0:2 в Неапол).

До момента Интер намери пътя към мрежата с 16 различни играчи и дели първото място в класацията с Фиорентина. С по 15 са Рома и Аталанта. В действителност голмайсторите на нерадзурите през 2023/24 са 17, но Карлос Аугусто се разписа за Купата на Италия в осминафинала срещу Болоня (1:2).

Лаутаро е топстрелецътс 23 гола в 26 мача (2 пропусна поради контузия, един заради треньорско решение). На теория Бика все още се бори за изравняване на рекорда от 36 попадения, поставен от Игуаин и Имобиле, но има нужда от още 13 в 9 мача.

Серията от 30 мача с поне един гол е най-близката цел, а в понеделник (б.р. – днес от 21:45 часа, пряко по Ринг) на „Меаца“ идва закъсалият Емполи.Върховото постижение по спечелени точки е още далече – за да надмине 102-те на Юве (2013/14), трябват само победи до края.

След елиминирането от Шампионската лига и Купата на Италия хората на Индзаги имат само една цел и ще могат да концентрират енергията си върху Серия А. Да отпразнуват скудето №20 възможно най-скоро, а с възможността да напишат история със 103 точки едва ли ще дават подаръци дори когато титлата математически ще бъде тяхна, пише "Тема спорт".

Вероятен състав на Интер:

Зомер – Павар, Ачерби, Бастони – Дармиан, Барела, Чалханоглу, Мхитарян, Димарко – Тюрам, Мартинес

Вероятен състав на Емполи:

Каприле – Бережински, Валукевич, Луперто – Гяси, Марин, Фацини, Пецела – Журковски, Камбиаги – Нианг