Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота нарича обвиненията в расизъм срещу Франческо Ачерби "горчива страница за света на футбола", но вярва на защитника. Последните няколко седмици бяха много напрегнати за нерадзурите, които направиха 1:1 с Наполи преди паузата за националните отбори, но по време на мача имаше спречкване между Жуан Жезус и Франческо Ачерби. Защитникът на Наполи обвини съперника в расистки коментари.

"Не бих говорил толкова за разочароващи резултати, тъй като преди темпото беше изключително, така че изпаднахме в "нормалност", като бяхме спрени от Наполи и отпаднахме от Шампионската лига от велик отбор като Атлетико Мадрид", заяви Марота. "Сега трябва да продължим тази забележителна серия от резултати и съм много уверен, тъй като треньорът и играчите са напълно концентрирани върху този мач."

След разследването Ачерби не беше наказан поради липса на достатъчно доказателства, но споровете около този инцидент бяха срам за клуба. "Останахме безмълвни и това беше нашето решение. Това беше горчива страница за света на футбола, независимо как я гледате или анализирате", продължава Марота.

"Помолихме нашия играч да ни каже какво се е случило на терена. Той ни каза своята истина, нямаме съмнения, че казва истината, няма други доказателства, че е правил расистки коментари, така че с адвоката го подкрепихме в разследването. Трябва да повторя, че Интер винаги подкрепя инициативите, които се борят с всяка форма на расизъм или дискриминация. Подкрепяме Жуан Жезус в това, но има процес, през който трябва да се премине, и присъдата беше произнесена. Ачерби е голям професионалист, който вече е преживял някои много сериозни здравословни проблеми в живота си."

Жезус явно е представил съвсем различна версия и Наполи бяха толкова ядосани от присъдата, че се оттеглиха от всякакви официални инициативи на Лега Серия А за борба с расизма, настоявайки да правят свои собствени поотделно. "Не съм разговарял с Жезус. Говорих с моя играч, приемам това, което ни каза, и не се съмнявам, че вярвам на неговата версия. Не съм съдия, така че единственото, което мога да направя, е да проследя разследването, което не видя доказателства за расистки посегателства. Версията, дадена от Жуан Жезус, беше различна, ние също уважаваме това, но не сме съдии и други на тази позиция са дали своята присъда", допълни шефът на Интер.

"Това е горчива ситуация, независимо как ще я погледнете. Ачерби, който е зрял играч и чувствителен човек, естествено беше засегнат от ситуацията. Той беше атакуван от всички страни и това неминуемо създава напрежение, но той също така е свикнал да посреща живота с голяма решителност, имаше ужасни здравословни проблеми, така че е човек, който ще има сили да преодолее и това."