Симоне Индзаги влезе в историята на Интер, като се присъедини към ексклузивния клуб на треньорите, които са постигнали значителни успехи при нерадзурите. В понеделник вечерта лидера в Серия А стигна до 25-ата си победа за сезона в първенството, като се наложи с 2:0 над Емполи след голове на Федерико Димарко и Алексис Санчес. Сега клубът е само на 11 точки от математическото осигуряване на 20-тото си Скудето в историята, спечелвайки втората си звезда на емблемата.

Индзаги спечели доста похвали за работата си начело на Интер, превръщайки клуба в такъв, който може да се състезава с най-добрите в Шампионската лига, дори ако кампанията им беше прекъсната от Атлетико Мадрид на Диего Симеоне.

Успехът снощи бе №100 начело на Интер за наставника с което се присъедини към изключителния списък на треньорите, постигнали това постижение, заедно с Еленио Ерера (205 победи от 366), Роберто Манчини (176 от 303), Джовани Трапатони (126 от 230) и Арпад Вайс (110 от 212).

47-годишният италиански треньор има и най-добрия коефициент на победа от всички треньори на нерадзурите, прекарали повече от една година начело, като е спечелил 66,67% от 150-те си мача начело.