Интер официално обяви привличането на двама нови играчи като свободни агенти от лятото.

Това са полузащитникът на Наполи Пьотър Жиелински и нападателят на Порто Мехди Тареми. Техните договори с клубовете им изтичат и двамата са стигнали до предварителни споразумения с италианския шампион.

"Горди сме, че привлякохме двама играчи като Жиелински и Тареми в нашия състав. Горди сме, че те избраха точно нас. Ще работим, за да дадем на треньора функционални играчи. Искаме проектът ни да бъде успешен и в бъдеще", заяви един от двамата спортни директори на Интер Дарио Бачин пред Sky Sport Italia.

Той разкри също, че Интер няма да привлече нападателя на Манчестър Сити Хулиан Алварес и този на Дженоа Матео Ретеги, макар че е имал интерес към тях.

"Те ни харесаха, но поради ред причини не беше възможно да подпишем с тях", обясни Бачин, цитиран от webcafe.bg.

Директорът смята и че клубът няма да има проблеми да се споразумее за нови договори с някои от най-важните си играчи като Лаутаро Мартинес и Николо Барела.

"Вярваме, че всички имат желанието и ще бъдат щастливи да продължим напред заедно. Има някои числа за изчистване, но с толкова стабилни взаимоотношения и взаимна воля, няма да срещнем проблеми", каза Дарио Бачин.