Очаква се официално изявление на Интер днес, в което да се обяви новия собственик на клуба. Във вторник вечерта изтече крайният срок, в който групата собственици на клуба "Suning" трябваше да изплати заем от 380 млн. евро на американския инвестиционен фонд Oaktree. Oaktree предостави на Suning заем в размер на 275 млн. евро още през 2021 г., който трябваше да бъде погасен изцяло заедно с лихвите (при 12%) до 21 май. Конкретното време за крайния срок за погасяване беше определено на 17.00 ч. българско време.

Тъй като крайният срок вече е изтекъл, а Suning не е изплатила заема, Oaktree вече може официално да започне процедура по поемане на контрола над Inter. Гаранцията на отпуснатият заем бе 99,6% от акциите на нерадзурите. Все още може да са необходими няколко дни, за да стане придобиването на клуба от Oaktree официално, поради свързаните с това правни усложнения, но "Гадзета дело спорт" съобщава, че клубът вероятно ще предостави актуална информация в сряда.

Също така все още не е официално установено дали Oaktree възнамеряват да продадат Интер на друг купувач, но според последните доклади те може би имат готов кандидат, който чака на крилете. Междувременно обаче за първи път в историята на клуба Интер преминава под американска собственост.
След Аталанта, Фиорентина, Дженоа, Милан, Парма и Рома, те ще станат седмият отбор от Серия А, чиито мажоритарни собственици са базирани в САЩ.