Италианският шампион Ювентус победи с 2:0 Интер в Дерби Д’Италия от 27-ия кръг на Серия "А".

Головете за домакините вкараха Леонардо Бонучи и Алваро Мората през второто полувреме, с които "старата госпожа" със сигурност запазва 1-то си място преди утрешния мач Фиорентина – Наполи. В класирането "черно-белите" имат 61 точки, неаполитанци са с 57, докато "нерадзурите" са на 5-та позиция с 48 т.

През всички 90 минути домакините безспорно бяха по-добрият отбор на терена и успехът им е напълно заслужен. В сряда двата отбора отново ще играят помежду си, но този път в полуфинален реванш за Купата на Италия. От първия двубой в Торино Юве има преднина от 3:0.

В стартовия състав на Макс Алегри нямаше изненади, като очаквано Ернанес зае мястото на контузения Клаудио Маркизио, а след травми на терена се завърнаха Алекс Сандро и Джорджо Киелини. Последния обаче получи нови проблеми и беше принудително сменен още през първото полувреме.

Роберто Манчини също се спря на схема 3-5-2, като защитата беше съставена от Жоао Миранда, Жуан Жезус и Жейсон Мурийо, докато Стеван Йоветич, Адем Ляич, Едер и Иван Перишич бяха оставени на резервната скамейка.


Под проливния дъжд в Торино гостите изненадващо започнаха по-надъхано в началото и спечелиха фаул, от който последва центриране, но Родриго Паласио не успя да овладее. Юве отговори в 5-ата минута, когато бившият футболист на Интер Ернанес отправи истински снаряд и Самир Ханданович с върха на пръстите изби в напречната греда.

Три минути по-късно "бианконерите" изпуснаха ново страхотно положение за гол. Защитата на миланци допусна груба грешка, Марио Манджукич намери Пауло Дибала на точката за дузпата, но ударът на аржентинеца беше блокиран в решаващия момент. "Старата госпожа" продължи с масирания си натиск и секунди по-късно Ернанес засече отдалеч, но кълбото се спря в тялото на Алекс Сандро.

В 9-ата минута Стефан Лихтщайнер проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Жейсон Мурийо подари топката на Манджукич и той стреля в далечния ъгъл, но в аут. След четвърт час игра Ернанес за трети път стреля отдалеч, но този път не затрудни Ханданович, който улови спокойно.

След почти 20 минути игра Лихтщайнер центрира в наказателното поле, където Манджукич засече с глава, но твърде слабо и вратарят на Интер отново спаси. 4 минути по-късно "нерадзурите" създадоха най-опасното си положение до момента. Алекс Телеш центрира превъзходно от фаул и точно преди Данило Д’Амброзио да засече мощно с глава, Алекс Сандро изчисти. След половин час игра Паласио центрира на далечната греда, Андреа Бардзали увисна и Икарди се озова очи в очи с Джанлуджи Буфон, но не очакваше грешката на защитника и не успя да нанесе удар.

4 минути преди края на полувремето Алекс Телеш центрира от ново нарушение, Икарди засече с глава, но право в ръцете на Буфон. В ответната атака и Юве спечели фаул, изпълни заучено положение, при което Погба се опита да намери Сами Кедира точно пред вратата, но Жоао Миранда успя да изчисти преди германският национал да вкара в опразнената врата.

Две минути след подновяването на играта Юве откри резултата. Кедира хитро спечели фаул, Дибала центрира неточно, Д’Амброзио беше абсолютно сам и вместо да изчисти намери Леонардо Бонучи, който с безпощадно воле в далечния ъгъл едва не скъса мрежата за 1:0!

В 51-ата минута домакините бяха на косъм от втори гол. Погба намери Алекс Сандро, който веднага центрира към Дибала и нападателят стреля, но сантиметри го разделиха от целта. В следващите минути Юве диктуваше събитията на терена и не позволяваше опасни положения пред вратата си.

Така се стигна до 83-ата минута, когато резервата Алваро Мората проби в наказателното поле и Миранда го спъна. Главния съдия Джанлука Роки без да се замисля отсъди дузпа, която потърпевшият реализира за крайното 2:0!

Ювентус – Интер 2:0

Голмайстори:

1:0 Бонучи (47)
2:0 Мората (83-д)

Ювентус: Буфон, Бонучи, Бардзали, Киелини (36-Ругани), Сандро, Погба, Кедира (77-Стураро), Ернанес, Лихтщайнер, Дибала (81-Мората), Манджукич
Треньор: Макс Алегри

Интер: Ханданович, Мурийо, Миранда, Жесус, Телеш (73-Перишич), Д’Амброзио, Кондогбия, Медел (56-Ляич), Мело, Паласио, Икарди (85-Едер)
Треньор: Роберто Манчини

Торино, ст.: "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Джанлука Роки
Жълти картони: Лихтщайнер, Ернанес, Кедира (Ювентус); Жесус (Интер)