Нападателят на Бока Хуниорс Карлос Тевес има намерения да се завърне в Европа, съобщават аржентинските медии.

Той възнамерява да напусне клуба от Буенос Айрес заради жестоката финансова криза. Тевес не е взимал заплата от няколко месеца и може да разтрогне договора си без никакви спънки.

Според сайта Fichajes.net има голяма вероятност Тевес да се завърне в последния си клуб на Стария континент – Ювентус. Двете страни вече са започнали прегори за изненадващата сделка и са много близо да си стиснат ръцете.

"Старата госпожа" търси нов нападател, след като Реал Мадрид активира откупната клауза на Алваро Мората. В момента Макс Алегри има само три остриета на разположение – Пауло Дибала, Марио Манджукич и Симоне Дзадза, и със сигурност ще бъде привлечен нов футболист в предни позиции.

Тевес ще е идеален вариант, тъй като ще излезе без пари и познава обстановката в Юве отлично. Той изкара два сезона в отбора и беше водещ голмайстор, преди да реши да се върне в Бока Хуниорс през миналото лято. Тогава мадридските Реал и Атлетико също искаха звездата, но той беше категоричен в желанието си отново да играе на легендарния стадион "Бомбонера".