Защитникът на италианския шампион Ювентус – Дани Алвеш, може да премине в Манчестър Сити през летния трансферен прозорец, съобщава таблоидът The Sun.

Според вестника 33-годишният бразилски национал е нетърпелив да играе в английската Висша лига преди да прекрати кариерата си. Високите му финансови претенции обаче могат да откажат "гражданите" от него заради напредналата му възраст.

Алвеш играе в Юве от началото на сезона, след като се възползва от клауза в договора си и напусна Барселона като свободен агент. Той обаче не може да свикне със стила на игра в Серия "А" и е готов да напусне. Освен това в последно време бразилецът изгуби титулярното си място за сметка на Стефан Лихтщайнер.

От старта на кампанията Алвеш има 17 официални мача за Юве с 3 гола, претърпя и една сериозна контузия. Той се познава отлично с мениджъра на Сити Пеп Гуардиола, който взе бранителя в Барселона през 2008 г. При каталунците двамата спечелиха всичко възможни трофеи, а през 2009 г. бяха основна част от легендарния отбор на Барса, който грабна невижданите 6 купи за един сезон.