Треньорът на италианския шампион Ювентус Макс Алегри е поредният кандидат за заместник на Луис Енрике в Барселона, твърди Calciomercato.

Според информациите спортният директор на каталунците Ариедо Брайда лично е започнал да навива тактика да се премести на "Камп Ноу". Двамата поддържат отлично отношения още от съвместния им престой в Милан, което е големият коз за Барса.

Желанието на Алегри обаче е да стане мениджър във Висшата лига и се предполага, че е кандидат №1 за заместник на легендарния Арсен Венгер, който най-вероятно ще си тръгне от Арсенал след края на сезона.


В Италия са сигурни, че времето на Алегри в Юве изтича заради редица скандали и той няма да изпълни договора си, който е за още 1,5 г.

Другите кандидати за нов треньор на Барса са Лоран Блан, Хорхе Сампаоли (Севиля), Ернесто Валверде (Атлетик Билбао), Роналд Куман (Евертън) и Еузебио Сакристан (Реал Сосиедад).

Припомняме, че контрактът на Енрике в Барса едва ли ще бъде удължен заради унизителното 0:4 от ПСЖ в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига.