Младата звезда на италианския шампион Ювентус – Пауло Дибала, се е разбрал с ръководството на клуба за нов договор още преди няколко седмици, пише Il Messaggero.

Според споразумението, годишната заплата на 23-годишния техничар ще скочи на 7 милиона евро, което ще го превърне във втория най-скъпоплатен играч на "бианконерите" след Гонсало Игуаин. Също така контрактът ще бъде удължен с 12 месеца – до 2021 г. Двете страни в момента изчакват най-подходящия момент, за да обявят новината официално.

Името на Дибала непрестанно е свързвано с преминаване в Реал Мадрид или Барселона, но след снощния успех с 3:0 над каталунците, аржентинският национал заяви, че иска да остане в Юве и скоро ще преподпише. Преди известно време нападателят беше категоричен, че иска да се превърне в новия Алесандро дел Пиеро за "старата госпожа".

Дибала кара втори сезон при хегемона на Апенините, след като през лятото на 2015 г. беше купен от Палермо за 33,7 млн. евро. През настоящата кампания той има 16 гола и 8 асистенции в 36 мача във всички турнири, а снощи се разписа и два пъти срещу Барса в първия 1/4-финален двубой от Шампионска лига.